24.9.10

Metro 2033 (2010-Full)

                                                                 

YÜKLEYEN    
RAR Şifresi
Dosya Türü
: LEVENT 34
: www.oyun-forum.com
: Full İSO



OYUN İÇİ GÖRÜNTÜLER











OYUN HAKKINDA BİLGİ
Metro tünelleri hiç bu kadar korkunç olmamıştı..
Son zamanlarda bir şey gittikçe dikkatimi çekmeye başladı, Oyun endüstrisi hayal gücünü kaybetmeye mi başladı yoksa sadece bana mı öyle geliyor? Baktığınız zaman son çıkan oyunların yarısından fazlası ya çizgi-romandan uyarlanmış, ya mitolojiden ya da tarihi bir olaydan veya bir yazıdan esinlenmiş, filmlerden uyarlanan oyunları saymıyorum bile... Onu da geçtik artık karşımıza roman uyarlamaları çıkıyor. EA'in yakın zaman içinde çıkardığı Dante's Inferno'nun aynı isme sahip 700 senelik bir şiirden esinlediği gibi THQ'da ünlü Rus yazar Dmitry Glukhovsky'nin aynı isme sahip bilim kurgu kitabı Metro 2033'den esinlendi. Neredeyse 4 senedir 4A tarafından geliştirilen oyunun çıkmasına az bir süre kaldı. Romanı Rusya'da kült haline gelen Metro 2033, bakalım sanal evrende de aynı popüleriteyi yakalayabilecek mi?

Rus Glukhovsky'nin gizem, aksiyon ve bilim kurguyu harmanlayarak oluşturduğu Metro 2033 romanı Rusya'da ilk çıktığı haftada 400.000'i aşkın satarak büyük bir rekora imza atmıştı. Nükleer savaş yüzünden yaşanılmayacak haline gelen Moskova halkını ve bu halkın yaşadıklarını konu alan oyunumuz, isminden de anlaşılabileceği gibi insanların metro istasyonlarındaki yaşam mücadelesini ve gizemli olayları bilimkurgu ile harmanlayarak anlatıyor. Yeryüzünü unutan, güneşin varlığını sadece yaşlılardan dinleyerek öğrenmiş olan “Metro” halkı, yıllardır tünel ve istasyonlarda yaşamaya mahkum kalıyorlar. İstasyonları minyatür şehir haline getiren bu “yeraltı” insanları için istasyon şehirler arasında yolculuğa çıkmak olabilecek en tehlikeli şeylerden biri, çünkü metro tünellerinde envai çeşit mutant, yaratıklar ve haydutlar cirit atıyor.

2011 yılında patlayan nükleer bomba yüzünden yeryüzünün yeni hakimleri mutantlar oluyor. Radyasyon ve aşırı sıcak yüzünden zaten yaşanılmayacak hale gelen Moskova'yı terkeden Rus'lar çareyi metro istasyonunda yaşamakta buluyorlar ve günışığının özlemiyle yıllardır yanıp tutuşuyorlar. Yeryüzünün güvenli olmaması şehirlerin güvenli olduğunu göstermiyor. Minyatür metro şehirlerinde Sağ-sol görüşüne benzer bir şekilde, Neo-komünistler ve Neo-Naziler olmak üzere 2 ayrı örgüt hakim...

Bunların yanısıra oyunda en çok dikkat çekecek farklı bir örgüt daha var. “Dark Ones” yani “Karanlık Kişiler” lakabı takılan bu örgüt gizemli yaratıklardan oluşuyor ve insanlara neden saldırdıkları bilinmiyor. Oyuna çok büyük bir gizem katacak olan “Dark Ones” örgütü ile karşılaşmamak için can atacağınızı söylemeliyim. Çünkü oyunda en çetin ceviz onların olacağı söyleniyor.

Oyunumuz nükleer patlamanın yıllar sonrasını konu ediniyor ve oyunun isminde yazdığı gibi 2033 yılında geçiyor. Artyom adlı karakteri kontrol edeceğimiz Metro 2033'de kurgunun en çok yoğunlaşacağı konulardan biri “Dark Ones” örgütü olacak. “Dark Ones” örgütü gizemli ve psişik güçlere sahip yaratıklardan oluşuyorlar. Herhangi bir insan “Dark Ones” örgütünün psişik güçleri karşısında bilincini kaybedip yere kapaklanabiliyor, ancak neden olduğu bilinmez bir biçimde bu yaratıkların psişik güçleri, Artyom'a etki etmiyor. Bu da Artyom'u “Dark Ones” örgütünün ne olduğunu ve ne amaçladığını anlayabilecek yegane insan yapıyor. Bu arada ana karakterimizin ismini de öğrenmiş oldunuz...


Minimum ve Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri

* Çift çekirdek işlemci (Core 2 Duo veya daha iyisi)
* DirectX 9, Shader Model 3 destekleyen ekran kartları (GeForce 8800, GeForce GT220 veya daha iyisi)
* 1GB RAM
Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

* Herhangi Quad Core veya 3.0+ GHz Dual Core işlemci
* DirectX 10 destekli ekran kartı (GeForce GTX 260 veya daha iyisi)
* 2GB RAM







oyun-forum indir

Rar Şifresi : www.oyun-forum.com

Rapidshare.com 200mb

TEKRAR UPLOAD

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق